Klankverbetering

met gitaar op de bank
Unieke Service!
Laat mij het geluid van jouw gitaar mooier maken.

Ik heb vaardigheden ontwikkeld om je gitaar rijker te laten klinken.
Een gewone gitaar wordt hierdoor een instrument met wereldklasse.
Sommige gitaren klinken mooier dan andere.
Voor de meeste mensen is het een compleet raadsel waarom dit zo is.
In een goed klinkende gitaar versterken alle verschillende tonen elkaar.
Dit heet ‘consoneren’  In een minder goed klinkende gitaar ‘dissoneren’ de tonen. Dan werken de tonen elkaar tegen. Dit heeft alles te maken met hoe je instrument resoneert.
Dit geldt voor zowel akoestische- als elektrische gitaren.
Na het afbouwen van een gitaar, moeten daarna de vibraties eigenlijk nog goed op elkaar afgestemd worden, totdat het instrument zoveel mogelijk consoneert. Dit proces neemt veel tijd in beslag en wordt daarom door grote gitaarfabrieken meestal achterwege gelaten. Of de kennis om dit te kunnen doen, is niet aanwezig of verloren gegaan.
Een gitaar kan vaak veel beter klinken van zichzelf, wanneer die naderhand goed afgestemd wordt.

Als je niet helemaal tevreden bent over het geluid van je gitaar, dan is het mogelijk om het eigen resonantievermogen van je gitaar door mij te laten verbeteren. Hiertoe heb ik over de jaren heen, speciale technieken ontwikkeld, die zeker kunnen zorgen voor een betere consonantie en ook voor een sterkere weergave van de mooiere frequenties in je geluid.

gitaarbouw_03
Wanneer ik een gitaar goed heb afgestemd dan hoor ik mensen zeggen ”Zo mooi heeft mijn gitaar echt nog nooit geklonken” Ik heb dan mijn doel bereikt.
Aan het uiterlijk is er dan meestal niks veranderd, maar het geluid is  dan voller, kristalhelder en daardoor aantrekkelijker geworden.

Scheur reparatie

Het beste geluid uit je instrument halen is voor mij veel werk, maar het loont zeer de moeite en het brengt jou dichter bij de inspiratie om mooie muziek te maken.
archtop2

Ben je niet helemaal tevreden over je gitaargeluid, maak dan gerust een vrijblijvende een afspraak voor advies over klankverbetering.

info@gitaarman.nl