1. Home
  2. -
  3. BLOG lezen
  4. -
  5. Niet Gecategoriseerd
  6. -
  7. Wil jij klank of beleggen?

Wil jij klank of beleggen?

Vrijdag 26 November 2021

De prijs voor een Pre-CBS Fender Stratocaster is voor ’n doorsnee gitarist niet meer te betalen.
Kijk maar eens op deze website. Daar kom je er waarschijnlijk wel ’n paar tegen van 1965 of ouder en let daarbij maar eens op de prijzen. https://www.vintageguitarsforsale.co/fender_stratocaster/  Nou heb ik veel aan Fenders gewerkt en soms ook aan Pre-CBS gitaren. Ze hebben inderdaad een kwaliteit die tegenwoordig doorgaans niet meer gehaald wordt. Ik moet wel zeggen dat van Fender  de MASTER BUILT series vanaf zo’n 5 mille wel heel goed zijn, maar nog net niet het pre-CBS geluid evenaren. Kenners weten hoe dat klinkt. Er zijn kristal heldere boventonen aanwezig die geen pijn doen aan je oren en daaronder ligt de ‘poef’ van mid-hoog. ”Alsof je het stof weg geblazen hebt van het geluid van een gewone Strat”.
Beter kan ik het ook niet beschrijven. Maar goed, zo’n Pre-CBS is voor een gemiddelde gitarist niet meer te betalen.
Wat is dan een gitaar waard, die niet bij Fender is gemaakt, maar 24 jaar geleden, hier in mijn eigen werkplaats?
Zo’n gitaar kwam terug bij mij en is nu te koop. Ik heb er iemand bij gehaald die verschillende Pre-CBS Strats heeft en dus het geluid heel goed kent. Want ik wilde mezelf controleren. Deze gitaar vond ik dus klinken als een Pre-CBS, maar was ik wel obejectief?
Inmiddels weet ik dat ik mijzelf niet voor de gek heb gehouden en dat deze gitaar niet onder doet voor een pre-CBS Strat.
Maar dan dient zich vervolgens het volgende ‘luxe’ probleem aan: Want, wat mag zo’n kwaliteits- Strat dan opbrengen die een Pre CBS Fender evenaart? Wie dat weet mag mij mailen om het me te vertellen, want ik weet veel van gitaren, maar van prijzen weet ik eigenlijk veel te weinig. Weet jij het wel? Mail je mij dan even aub. info@gitaarman.nl
Dit is ‘m.
Geen beschrijving beschikbaar.

Vrijdag vond ik altijd al de fijnste dag van de week.
Ik verwen jullie vandaag nog even met wat mooie foto’s uit de werkplaats.
En ik wens jullie allemaal een heel GOED WEEKEND !

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.